1998 pegaso 650 idle problem - Aprilia Forum: Aprilia Motorcycle Forums
Other Aprilia Motorcycles Discussion of any Aprilia motorcycles that do not have their own forum section.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 (permalink) Old 04-09-2009, 08:38 AM Thread Starter
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 3
1998 pegaso 650 idle problem

hi, i have a 98 pegaso 650. my problem with it is that the motor shuts off if the idle falls below 2000 rpm. at high idle it works good, no hesitation no problems. all the vacuum hoses are new and seal properly. i have taken it to the mechanic and he cant find anything wrong with it. grant it he isnt an aprilia guru but there is no-one else i trust. any help would be appreciated. thank you.
krazynuts is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 05-10-2009, 12:05 PM
 
Join Date: May 2009
Posts: 2
Hi there, I also have a 2002 Aprillia 650 and have been having a similar problem - taken it to an Aprilia dealership and apart from charging the earth and claimimg initially it was all sorts of problems such as dirty fuel, they have not been able to fix it - will be taking it back for the 3rd time next week.
Eugened is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 05-10-2009, 01:16 PM Thread Starter
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 3
hi thanx for the response, i actually had the issue resolved. it was just a carb mixture adjustment. i dont know y they didnt catch that simple problem before but she running good now. good luck on ur bike
krazynuts is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 6 (permalink) Old 05-10-2009, 01:37 PM
 
Join Date: May 2009
Posts: 2
Hi again - thanks for the advice - in South Africa one has to find out all the available info and then tell the expert what exactly to look at. They might then be able to sort it out - I will let you know what happens on the third attempt.
Eugened is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 10-30-2009, 11:28 PM
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1
Here's what I did

I just went through a similar problem and a friend of mine did tons to research and came up with a fix. Replace the spark plug cap. Ours had a ton of resistance. He found two of them on EBay for about 2 bucks each. While your replacing your cap, replace the spark plug.
zoinkslice is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 11-21-2009, 01:14 PM
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2
Mine did exactly the same thing, turned out one of the idle jets had fallen out the bottom of the carb creating an air leak. A new idle jet, spring and o ring was ordered and fitted and now it idles as it should.
Jason is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Aprilia Forum: Aprilia Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome